Lúdláb szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lúdláb szelet

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek rétes vagy finomliszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 2 dl tej
  • 3-4 ek liszt
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • rum ízlés szerint

Tetejére:

  • 12-15 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet, kakaóőort és a sütőport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.

Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha megsült és kihűlt, akkor a papírt lehúzzuk a lapról és a széleit levágjuk.

A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, kanalanként adunk hozzá a lisztes főzött krémből és újra habosítjuk. Kevés rumot is tehetünk bele.

A kihűlt és szélezett tésztára kenjük egyenletesen a krémet, hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen.

A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, majd amikor már csak langyos, akkor vebonjuk vele a jól lehűtött süteményt és a máz dermedéséig hűtőbe tesszük.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.