Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pilóta szelet recept

Pilóta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*33 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • kb 175 g tejföl
    • 20 g cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 2 tasak csokoládés pudingpor
    • 5 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg mogyorókrém

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat és a tojássárgákkal valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.

    A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaóport. Ha a tészta nagyon kemény lenne kevés tejföllel lágyíthatunk rajta.

    A fehér lapot tepsi méretére nyújtjuk. A barna tésztát elfelezzük és 2 lapot nyújtunk belőle.

    Tepsi hátán, 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.

    Krém:

    A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport és a cukrot. Ha langyosra hűlt a puding, akkor hozzáadjuk a puha vajat és a mogyorókrémet, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.

    Összeállítás:

    Barna lap, krém, fehér lap, krém, barna lap és a tetejére egy vékony réteg krém, amire szórhatunk durvára vágott diót is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá