Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-csokis szelet recept

Rumos-csokis szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tespihez:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek porcukor
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 3 cs csokoládé ízű főzős pudingpor
    • 8 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 20 ml rumaroma
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 4 kocka étcsoki
    • 1 ek olaj

     

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a porcukrot és robotgéppel habosra verem. A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem.

    A kikevert tojássárgához adom apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm a piskótát 180 fokon.

    A tejben a pudingporokat keményre főzöm, majd adok hozzá cukrot és belekeverem a rumaromát is.

    Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverem és hozzáadom a kész pudinghoz.

    A már kihűlt piskótára rákenem a rumos csoki krémet.

    A tejszínt kemény habbá verem és rásimítom a krém tetejére. Tetejére a 4 kocka csokit megolvasztottam az olajjal és meglocsoltam vele a kész sütit.

    Jó étvágyat kívánok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá