Rumos-csokis szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tespihez:
Tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 3 cs csokoládé ízű főzős pudingpor
  • 8 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 20 ml rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 4 kocka étcsoki
  • 1 ek olaj

 

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a porcukrot és robotgéppel habosra verem. A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A kikevert tojássárgához adom apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm a piskótát 180 fokon.

A tejben a pudingporokat keményre főzöm, majd adok hozzá cukrot és belekeverem a rumaromát is.

Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverem és hozzáadom a kész pudinghoz.

A már kihűlt piskótára rákenem a rumos csoki krémet.

A tejszínt kemény habbá verem és rásimítom a krém tetejére. Tetejére a 4 kocka csokit megolvasztottam az olajjal és meglocsoltam vele a kész sütit.

Jó étvágyat kívánok.