Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupa csokis kráter szelet recept

Csupa csokis kráter szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 2 csomag csokis pudingpor
    • 6 dl tej
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • kb 3-4 kanalnyi margarin (ízlés szerint)

    Továbbá:

    • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
    • eper vagy málna lekvár

    Elkészítése:

    Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.

    Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.

    A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük.

    A megmaradt pudingot margarinnal krémesre keverem.

    Ha a tészta kicsit kihűlt megkenjük a lekvárral. Erre kerül majd a csokoládés krém. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.

    Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá