Csupa csokis kráter szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • kb 3-4 kanalnyi margarin (ízlés szerint)

Továbbá:

  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
  • eper vagy málna lekvár

Elkészítése:

Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.

Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.

A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük.

A megmaradt pudingot margarinnal krémesre keverem.

Ha a tészta kicsit kihűlt megkenjük a lekvárral. Erre kerül majd a csokoládés krém. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.

Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.