Pilóta szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 21*33 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • kb 175 g tejföl
  • 20 g cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg mogyorókrém

Elkészítése:

Tészta:

A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat és a tojássárgákkal valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.

A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaóport. Ha a tészta nagyon kemény lenne kevés tejföllel lágyíthatunk rajta.

A fehér lapot tepsi méretére nyújtjuk. A barna tésztát elfelezzük és 2 lapot nyújtunk belőle.

Tepsi hátán, 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.

Krém:

A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport és a cukrot. Ha langyosra hűlt a puding, akkor hozzáadjuk a puha vajat és a mogyorókrémet, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.

Összeállítás:

Barna lap, krém, fehér lap, krém, barna lap és a tetejére egy vékony réteg krém, amire szórhatunk durvára vágott diót is.