Lúdláb szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 21*32 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 4 egész tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Máz:

  • 8 dkg tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, majd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

A krémhez a lisztet a tojásokkal simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a tejet és sűrű krémmé főzzük. Folytonos keverés mellett hidegre hűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, végül pedig a kihűlt krémmel összekeverjük.

A kihűlt piskótára halmozzuk a krémet, majd egyenletesen elkenjük.

A mázhoz a csokoládét az olajjal gőz felett összefőzzük és bevonjuk vele a sütit.

Másnap háromszögekre szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!