Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Sárga piskóta:
Kakaós piskóta:
A lapok lekenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
Az oldalára:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.
A sütőport és a lisztet elkeverjük . Egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.
A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.
A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.
A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk. 1/3 részt rákenjük a kakaós lapra.
A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenye masszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.
Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín rá, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel.
A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Az oldalára csoki lapocskákat szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!