Gesztenyepüré szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Sárga piskóta:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek meleg víz
  • 1 kk sütőpor

Kakaós piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 kk sütőpor
  • 2 tk étolaj
  • 2 ek meleg víz

A lapok lekenéséhez:

  • 1,5 dl rumos tej

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 8 dl tejszínhab

A tetejére:

  • 4 dkg olvasztott csokoládé

Az oldalára:

  • 2 tk csokoládé lapocska

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.

A sütőport és a lisztet elkeverjük . Egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.

A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.

A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.

A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk. 1/3 részt rákenjük a kakaós lapra.

A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenye masszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.

Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín rá, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel.

A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Az oldalára csoki lapocskákat szórtam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!