Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
8 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 15 dkg margarin

    Tetejére:

    • 400 ml habtejszín
    • 2 cs habfixáló
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • dekorcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a sárgákat is és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

    A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A krémhez a tejben a pudingporokat és a cukrot sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, akkor a puha margarinnal kihabosítjuk.

    Az elkészített krémet rákenjük a megsült piskótára.

    A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd gesztenyemasszát is beledolgozzuk és a vaníliás krémre simítjuk.

    Ízlés szerint dekoráljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá