Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-mézes krémes recept

Gesztenyés-mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Lapokhoz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 kiskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál enyhén púpozott liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • rumaroma ízlés szerint
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl habtejszín
    • (vagy ha van bevált csokimáz recepted, akkor az)

    Elkészítése:

    Lapok:

    Egy nagyobb edénybe tesszük a kakaóport, mézet, tojásokat, cukrot és a vajat, majd feltesszük a tűzhelyre és elkezdjük összeolvasztani. Közben alaposan összeolvasztjuk.

    Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd elkezdjük összedolgozni. AMikor már nem tudjuk tobább keverni, akkor kézzel gyúrjuk.

    A kész tésztát 3 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk tepsi méretére (melegen kissé ragadhat a massza, ilyenkor kissé lisztezzünk alá) és 180 fokon 8 percig sütjük. A másik két lapot is megsütjük.

    Ha a tészta kihűl, akkor nehéz lesz vele dolgozni. Ha kihűlt, akkor kissé melegítsünk rá mikrobán (pár másodperc).

    Krém:

    A lisztet és a cukrot tegyük egy edénybe, majd öntsük fel kevés tejjel és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a többi tejet és a vaníliát, majd főzzük sűrűre. Tetejére tegyünk folpackot, hogy ne bőrözzön be.

    Amikor kihűlt a puding, akkor adjuk hozzá a vajat, kiolvasztott gesztenyepürét és a rumaromát, majd gépi habverővel alaposan habosítsuk ki az egészet.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét egyenletesen, majd ráteszünk egy másik lapot és rákenjük a maradék krémet, végül befedjük az utolsó lappal.

    A tetejét csokimázzal vagy a tejszínnel összeolvasztott csokival bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük.

    Másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá