Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos mézes recept

Puncsos mézes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 55 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek méz
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • pár ek tej

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 1 tasak puncs ízű pudingpor
    • 2-3 ek rumaroma
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg lágy vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tésztához összemelegítjük a mézet a vajjal. A lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tojást és annyi tejet, hogy az egész összeálljon, majd simává tésztává gyúrjuk.

    Szobahőmérsékleten letakarva 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, majd mindegyik cipóból lisztezett felületen 20*30 cm-es lapot nyújtunk.

    A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük.

    A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük, ezután habosra keverjük a vajjal és a rummal.

    A krémmel összetöltjük a lapokat, a tetejére összemelegítjük a csokoládét az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

    Egy éjszakán át pihentetjük, majd felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá