Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes gluténmentesen recept

Mézes krémes gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 33×33 cm-es gáztepsihez:
    A mézes lapokhoz:

    • 45 dkg rizsliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 3 ek sertészsír
    • 4 ek méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek tej

    A töltelékhez:

    • 5 dl tej
    • 10 dkg rizsadara
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 üveg baracklekvár (20-25 dkg)

    A csokimázhoz:

    • 20 dkg GM étcsokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A mézet és a cukrot összemelegítjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól gyúrható, nyújtható tésztát kell kapnunk, ha szükséges még 1-2 evőkanál tejet adhatunk hozzá.

    4 részre osztjuk, majd fél órát hűtőben pihentetjük, ez idő alatt elkészítjük a krémet.

    A krémhez a tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a rizsdarát, ha megfőtt, kihűtjük. A vajat és a porcukrot robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt tejbegrízzel összekeverjük, újra kihabosítjuk.

    Mindegyik tésztacipót rizslisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük sütőpapírral bélelt tepsiben. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 6-7 perc alatt sül meg egy-egy lap.

    A tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal befedjük, amit csokimázzal vonunk be.

    A csokit 2 ek olaj hozzáadásával vízgőz felett olvasszuk fel.

    A sütemény elkészítésének legnehezebb része: tegyük egy éjszakára hűtőbe és másnap éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

    Tipp:

    A lapokat, már akár Karácsony előtt egy héttel elkészíthetjük, így az ünnepi ebéd/vacsora elkészítésénél ezzel már nem sok teendőnk lesz.
    Bár a legnehezebb része, pont ekkor jön: kivárni, azt az egy éjszakát, amíg a hűtőben puhulnak a lapok :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá