Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes labda recept

Mézes krémes labda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 24 dkg finomliszt
    • 9,5 dkg porcukor
    • 4,5 dkg margarin
    • 3 dkg olvasztott méz
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • ízlés szerint só

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7,5 dkg kristálycukor
    • 10 dkg margarin

    Hab:

    • 2 dl habtejszín
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A pudingporral a cukrot elkeverjük hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.

    A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.

    A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

    A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, mint a linzertésztát és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

    Ha a tészta kihűlt, a kihabosított krémet habzsákba töltjük és a korongokat megtöltjük. Alulra pudingos krém, majd a tejszínhab, tetejét pedig egy tésztakarikával zárjuk.

    Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!

    Nagyon mutatós finom süti!

    Bármilyen ízű pudingporral elkészíthető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá