Mézes krémes labda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 24 dkg finomliszt
  • 9,5 dkg porcukor
  • 4,5 dkg margarin
  • 3 dkg olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • ízlés szerint só

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin

Hab:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingporral a cukrot elkeverjük hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.

A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.

A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, mint a linzertésztát és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

Ha a tészta kihűlt, a kihabosított krémet habzsákba töltjük és a korongokat megtöltjük. Alulra pudingos krém, majd a tejszínhab, tetejét pedig egy tésztakarikával zárjuk.

Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!

Nagyon mutatós finom süti!

Bármilyen ízű pudingporral elkészíthető!