Puncsos mézes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncsos mézes

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 55 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 3 ek méz
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • pár ek tej

Krém:

  • 5 dl tej
  • 1 tasak puncs ízű pudingpor
  • 2-3 ek rumaroma
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tésztához összemelegítjük a mézet a vajjal. A lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tojást és annyi tejet, hogy az egész összeálljon, majd simává tésztává gyúrjuk.

Szobahőmérsékleten letakarva 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, majd mindegyik cipóból lisztezett felületen 20*30 cm-es lapot nyújtunk.

A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük, ezután habosra keverjük a vajjal és a rummal.

A krémmel összetöltjük a lapokat, a tetejére összemelegítjük a csokoládét az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Egy éjszakán át pihentetjük, majd felszeletelve kínáljuk.