Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
8 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin

Tetejére:

  • 400 ml habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • dekorcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a sárgákat is és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejben a pudingporokat és a cukrot sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, akkor a puha margarinnal kihabosítjuk.

Az elkészített krémet rákenjük a megsült piskótára.

A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd gesztenyemasszát is beledolgozzuk és a vaníliás krémre simítjuk.

Ízlés szerint dekoráljuk.