Gesztenyés-puncsos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés-puncsos szelet

Hozzávalók egy 22*24 cm-es tepsihez:
Laphoz:

  • 35 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum

Puncsos krém:

  • 1 összetört lap
  • 1 dl rum
  • baracklekvár

Két lap lekenéséhez:

  • baracklekvár

Tetejére:

  • fél csomag gesztenyemassza

Elkészítése:

A lap hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A pudingporhoz apránként hozzáadjuk a tejet és folytonos keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, végül hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.

Egy lapot apróra tördelünk, adunk hozzá rumot, majd annyi lekvárt, hogy könnyen kenhető krémet kapjunk.

Összeállítás: az alsó lapot lekvárral megkenjük, majd erre kenjük a puncsoskrémes masszát, a második lapot is lekenjük lekvárral és a puncsos krémre borítjuk, erre kenjük a gesztenyés krém nagy részét, majd a harmadik lappal zárjuk.

A tetejét gesztenyés krémmel vékonyan bevonjuk, majd gesztenyét reszelünk a tetejére.

Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!