Képviselőfánk gesztenyés krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Képviselőfánk gesztenyés krémmel

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 20 ml rumaroma
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín

A kalapok kenéséhez:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 tk étolaj

Elkészítése:

A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.

A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.

Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg fényes lesz a tészta.

Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.

A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.

A hőfokot 10 perc után 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.

A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.

A kalapjukat levágjuk, ha van benne hártya, akkor eltávolítjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a vajat, ruaromát és a gesztenyemasszát. Az egészet habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk és félretesszük száradni.

A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül. Rátesszük a csokis kalapokat.

Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!