Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A kalapok kenéséhez:
Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.
A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.
A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 10 perc után 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk, ha van benne hártya, akkor eltávolítjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a vajat, ruaromát és a gesztenyemasszát. Az egészet habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk és félretesszük száradni.
A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül. Rátesszük a csokis kalapokat.
Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!