Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 2 dl víz
    • 2 evőkanál cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 250 ml cukrászhab
    • fél csomag habfixáló
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A vizet felforraljuk és hozzáadjuk a margarint, összeforraljuk, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet és addig főzzük/égetjük a tésztát, ameddig az el nem válik az edény falától.

    Ezután a masszát kihűtjük, majd egyenként robotgép segítségével hozzádolgozzuk a tojásokat.

    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kétkanál segítségével apró gombócokat formázunk a masszából.

    A tésztát forró sütőbe toljuk és először magas hőfokon sütjük, majd később alacsony hőfokon szárítjuk.

    A szépen felfújódott és megsült fánkokat még melegen kettévágjuk.

    A pudingport a cukorral összekavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és készre főzzük.

    A pudingot miután kihűtöttük belekanalazzuk a fánkok alsó részébe. A cukrászhabot a habfixálóval felverjük és a pudingok tetejére kanalazzuk. Ezután ráhelyezzük a fánkok tetejét és porcukorral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá