Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk süti recept

Képviselőfánk süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 35*27 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 3*15 dkg finomliszt
    • 3*2,5 dl tej
    • 3*12 dkg vaj
    • 3*4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 250 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tejet felforraljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától.

    Ekkor levesszük a tűzről, robotgéppel elkezdjük keverni, hogy kicsit hűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és mindegyiket jól eldolgozzuk a masszában.

    A tésztát 3 részre osztjuk.

    Az egyik felét belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztából, felezzük el és süssünk még egy lapot.

    A megmaradt tésztát töltsük habzsákba és kis fánkocskákat nyomjunk sütőpapíros tepsire, majd ezeket is süssük készre. Ha nem szeretnénk fánkokat sütni, akkor a tésztából elég két adagot keverni!

    A krémhez a tejben elkeverjüka pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.

    A tejszínhabot a habfixálóval keményre felverjük, majd a pudingba forgatjuk.

    A kész krém kb 3/4-ét a lapok közé töltjük. Keveset kenünk a tetejére, majd a maradékot a fánkokba töltjük. Először levágjuk a tetejüket, megtöltjük a krémmel, majd visszatesszük a kalapjukat.

    A kész fánkokat a süti tetején elrendezzük. Akár kevés olvasztott csokival is meglocsolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá