Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes képviselőfánk recept

Gesztenyekrémes képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 2,5 dl víz
    • 1 csapott kk só
    • 1 csapott kk cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 ml rumaroma
    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vizet, cukrot, sót és a zsírt összeolvasztjuk, felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg összeáll és elválik az edény falától.

    Langyosra hűtjük, majd robotgéppel beledolgozzuk egyenként a tojásokat. Ha nagyobbak a tojások, akkor nem biztos, hogy mind kell!

    A tésztát sima vagy csillagcsöves habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire egymástól nagyobb távolságra kb diónyi méretű halmokat nyomunk (habzsák hiányában kiskanállal is kiadagolhatjuk a tésztát). A csúcsait vizes ujjal lesimítjuk és kb 1 órát hagyjuk a tepsin pihenni a tésztát.

    Közben a sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A pihentetett tésztát vízzel lespricceljük, majd betesszük a sütőbe. Kb 20-30 perc után, amikor már elére a fánk a végleges nagyságát, akkor visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra és még kb 15-20 percig sütjük.

    Résnyire nyitott sütőajtónál kihűtjük a fánkokat.

    Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Folpackkal letakarjuk (így nem bőrösödik be) és kihűtjük teljesen.

    A kihűlt pudingot kihabosítjuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumaromát. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor adjunk hozzá kevés porcukrot is.

    A tejszínt ízlés szerinti porcukorral verjük fel habnak (ha édesítettet használunk, abba ne tegyünk bele plusz cukrot!).

    A fánkok kalapját vágjuk le és az esetleges hártyákat távolítsuk el. A gesztenyés krémet töltsük habzsákba és a fénkok aljába nyumjunk belőle. A tetejére tejszínhabot tegyünk. A tejszínhabra pedig tegyük rá a fánkok tetejét.

    Ízlés szerint csorgathatunk kevés olvasztott csokit a fánkokra és megszórhatjuk mandula törettel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá