Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süti gyümölcsök recept

Süti gyümölcsök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg puha vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 8 dkg + 70 dkg liszt (GM süteményliszt)
    • 2 teáskanál sütőpor

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • ízlés szerint rumaroma
    • 1 púpos ek baracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • a kivájt félgömbök közepe

    A forgatáshoz:

    • piros, zöld, kék, citromsárga élelmiszerszínezék
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A puha vajat a porcukorral kikeverjük. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük.

    Utána keverjünk hozzá a lisztet és kézzel dolgozzuk össze, majd gyúrjuk tésztává.

    Gömbölygessünk kicsi golyókat, különböző formákat a tésztából és sütőpapíros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára.

    A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.

    Én megvártam míg kihűlnek és hidegen szedtem ki a sütik közepét, mert melegen széttörik (nálam, ez vált be!).

    A töltelékhez egy fémedényben a vajat gőz fölött az egész tojásokkal és a cukorral krémmé főzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt, majd színezzük meg kakaóporral.

    Töltsük meg a félgömböket és illesszük őket össze.

    A színezéshez piros, zöld, citromsárga és kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a gyümölcsök egyik oldalát, majd azonnal forgassuk bele kristálycukorba, majd ezután a másik oldalát és szintén cukorba jól megforgatjuk.

    Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük. Nagyon-nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá