Süti gyümölcsök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg + 70 dkg liszt (GM süteményliszt)
  • 2 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • ízlés szerint rumaroma
  • 1 púpos ek baracklekvár
  • 2 ek kakaópor
  • a kivájt félgömbök közepe

A forgatáshoz:

  • piros, zöld, kék, citromsárga élelmiszerszínezék
  • kristálycukor

Elkészítése:

A puha vajat a porcukorral kikeverjük. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük.

Utána keverjünk hozzá a lisztet és kézzel dolgozzuk össze, majd gyúrjuk tésztává.

Gömbölygessünk kicsi golyókat, különböző formákat a tésztából és sütőpapíros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára.

A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.

Én megvártam míg kihűlnek és hidegen szedtem ki a sütik közepét, mert melegen széttörik (nálam, ez vált be!).

A töltelékhez egy fémedényben a vajat gőz fölött az egész tojásokkal és a cukorral krémmé főzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt, majd színezzük meg kakaóporral.

Töltsük meg a félgömböket és illesszük őket össze.

A színezéshez piros, zöld, citromsárga és kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a gyümölcsök egyik oldalát, majd azonnal forgassuk bele kristálycukorba, majd ezután a másik oldalát és szintén cukorba jól megforgatjuk.

Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük. Nagyon-nagyon finom!