Gesztenyés csokoládégúla

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gúlához:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 2 ek rum

Tetejére:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Egy edénybe öntjük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.

Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.

Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.

A máz hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük és felolvasztjuk, majd ráöntjük a csokis gúlűra. Amikor a csoki megdermedt, akkor szeletelhetjük.