Gesztenyés-babapiskótás desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés-babapiskótás desszert

Hozzávalók egy 20*30 cm-es formához vagy tepsihez:
Alap:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1,5 üvegcse rumaroma

Krém:

  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin

Közé:

  • 1 csomag babapiskóta
  • kb 1,5 dl tej
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • tortadara

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen belenyokodjuk a forma aljába.

A krémhez a tejben felfőzzük a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha a puding langyosra hűlt, akkor robotgéppel beledolgozzuk a margarint és jól kihabosítjuk.

A tejet elkeverjük a rumaromával.

A krém felét rásimítjuk az alapra, majd kitesszük a tetejét a rumos tejbe áztatott babapiskótával és rásimítjuk a maradék krémet.

A tetejére simítjuk a tejszínhabot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletelés után tortadarával díszíthetjük.