Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés puncsgolyó recept

Gesztenyés puncsgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
    • 10 dkg nyírfaporcukor
    • fél fiola puncs vagy meggyaroma
    • 2 ek baracklekvár
    • piros ételszínezék
    • kb 1-1,5 dl rizstej tej

    A töltelékhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza

    A hempergetéshez:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Akiengedett gesztenyemasszából 25 darab golyót formázunk, majd fagyasztóba tesszük.

    A darált rizslisztes kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a nyírfaporcukrot a lekvárt, az aromát, a színezéket és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Jól formázható masszát kell kapnunk.

    A kekszes részt is 25 darabba osztjuk, majd a tenyerünkben ellapogatjuk és a fagyasztóból kivett gesztenyegolyókat becsomagoljuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk és akár azonnal kínálhatjuk.

    Tipp:

    Gyors, mutatós, akár ünnepi alkalmakra is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá