Gesztenyés puncsgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • fél fiola puncs vagy meggyaroma
  • 2 ek baracklekvár
  • piros ételszínezék
  • kb 1-1,5 dl rizstej tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza

A hempergetéshez:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Akiengedett gesztenyemasszából 25 darab golyót formázunk, majd fagyasztóba tesszük.

A darált rizslisztes kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a nyírfaporcukrot a lekvárt, az aromát, a színezéket és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Jól formázható masszát kell kapnunk.

A kekszes részt is 25 darabba osztjuk, majd a tenyerünkben ellapogatjuk és a fagyasztóból kivett gesztenyegolyókat becsomagoljuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk és akár azonnal kínálhatjuk.

Tipp:

Gyors, mutatós, akár ünnepi alkalmakra is készíthető.