Mézes krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 600 g liszt
- 200 g cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál olvasztott méz
- 5-6 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 650 ml tej
- 150 g búzadara
- 300 g vaj
- 250 g porcukor
- vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 1 dl habtejszín
- 100 g étcsokoládé
- 15 g cukor
- 15 g méz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.
A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt búzadarához.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.
Egy lábosban elkezdjük melegíteni a tejszínt, közben beletördeljük a csokoládét és hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Picit hagyjuk hűlni, majd a krémes tetejére kenjük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »