Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 600 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 g vaj
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál olvasztott méz
  • 5-6 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 650 ml tej
  • 150 g búzadara
  • 300 g vaj
  • 250 g porcukor
  • vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • 1 dl habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 15 g cukor
  • 15 g méz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.

A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt búzadarához.

Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.

Egy lábosban elkezdjük melegíteni a tejszínt, közben beletördeljük a csokoládét és hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Picit hagyjuk hűlni, majd a krémes tetejére kenjük.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept