Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós darálós karika recept

Diós darálós karika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral, darált dióval, sütőporral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd összedolgozzuk a tojásokkal.

    A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rá szerelt formán át kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk, amik végeit karikába fordítjuk, és a tepsikbe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva.

    180 fokon alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A kiürült kekszes doboz, és persze a pocakunk feltöltésére készült ez a diós aprósüti. Kívül ropog, belül omlós, a legfinomabb egy pohár habos kakaó kíséretében fogyasztani. Az a legjobb benne, hogy a gyerekek is nagyon szívesen segítenek a formázásban, felváltva tekerik a darálót.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá