Diós darálós karika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral, darált dióval, sütőporral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd összedolgozzuk a tojásokkal.

A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rá szerelt formán át kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk, amik végeit karikába fordítjuk, és a tepsikbe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva.

180 fokon alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A kiürült kekszes doboz, és persze a pocakunk feltöltésére készült ez a diós aprósüti. Kívül ropog, belül omlós, a legfinomabb egy pohár habos kakaó kíséretében fogyasztani. Az a legjobb benne, hogy a gyerekek is nagyon szívesen segítenek a formázásban, felváltva tekerik a darálót.