Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-zabpelyhes aprósütemény recept

Diós-zabpelyhes aprósütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A csésze 2 dl-es.

    • 1 csésze dió
    • 1 csésze zabpehely
    • 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
    • 0,5 kanál fahéj
    • csipet só
    • 2 ek repceolaj
    • 0,5 csésze juharszirup
    • 0,5 csésze almapüré
    • esetleg 16-18 szem dió

    Elkészítése:

    Daráld le a diót és a zabpelyhet együtt és öntsd egy tálba. Add hozzá a lisztet, fűszereket és keverd össze. Egy másik tálba keverd össze a szirupot , az almapürét és az olajat. .

    Keverd a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és dolgozd össze. Tegyél kanállal kis kupacokat a tepsibe. Ha szeretnél a kupacok közepébe tehetsz egy szem diót is.

    180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb 15-20 perc alatt.

    Jó étvágyat kívánok! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá