Diós-zabpelyhes aprósütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A csésze 2 dl-es.

  • 1 csésze dió
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 0,5 kanál fahéj
  • csipet só
  • 2 ek repceolaj
  • 0,5 csésze juharszirup
  • 0,5 csésze almapüré
  • esetleg 16-18 szem dió

Elkészítése:

Daráld le a diót és a zabpelyhet együtt és öntsd egy tálba. Add hozzá a lisztet, fűszereket és keverd össze. Egy másik tálba keverd össze a szirupot , az almapürét és az olajat. .

Keverd a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és dolgozd össze. Tegyél kanállal kis kupacokat a tepsibe. Ha szeretnél a kupacok közepébe tehetsz egy szem diót is.

180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb 15-20 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok! :)