Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg zabliszt vagy teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg barna nádcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg dió apróra vágva
- 10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)
- 1 tk sütőpor
- fahéj
- őrölt kardamom
- gyömbérpor
- víz
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formázható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós (kb 1 dl vízre lesz szükséged).
A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és használj kanalat a lapításhoz
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.
Tipp:
Imádok kekszet sütni. Nagyon sokféle keksz receptet találahtsz a blogon. Ez a recept gyorsan elékszíthető, mert még nyújtani, szaggatni se kell.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.