Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz recept

Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zabliszt vagy teljeskiőrlésű tönkölyliszt
    • 15 dkg zabpehely
    • 15 dkg barna nádcukor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg dió apróra vágva
    • 10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)
    • 1 tk sütőpor
    • fahéj
    • őrölt kardamom
    • gyömbérpor
    • víz

    Elkészítése:

    Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formázható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós (kb 1 dl vízre lesz szükséged).

    A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és használj kanalat a lapításhoz

    180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.

    Tipp:

    Imádok kekszet sütni. Nagyon sokféle keksz receptet találahtsz a blogon. Ez a recept gyorsan elékszíthető, mert még nyújtani, szaggatni se kell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá