Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás zabpelyhes keksz recept

Almás zabpelyhes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg hajdina liszt
    • 8 dkg kukoricaliszt
    • 3 dkg kókuszliszt
    • 3 ek lenmagliszt
    • 15 dkg aprószenű zabpehely
    • 10 dkg mazsola
    • 5 dkg kókuszvirág cukor (használhatsz más cukrot is ha nincs otthon)
    • 50 dkg alma
    • fahéj
    • 10 dkg kókuszzsír
    • 3 tk sütőpor
    • víz

    Elkészítése:

    Ez egy gyorsan elkészíthető, nagyon egészséges és finom keksz. Nyújtani és szaggatni sem kell, csak gyorsan összedolgozod az alapanyagokat és kis adagokba kilapítod a tepsin.

    Az almákat hámozd meg, reszeld le, majd szórd meg fahéjjal.

    Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, cukrot, majd keverd hozzá a mazsolát. Nyomkodd ki az alma levét és keverd a tésztához az almát is, majd add a masszához a kókuszzsírt, az alma levét és pici vizet. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a tészta masszaként összeálljon, szépen elváljon az edény falától. Olyan legyen ami formálható, nem ragad, nem folyik (attól függ az almának mennyi leve lesz 20 ml-től akár majd 1 dl-ig is terjedhet).

    Kis adagokat vegyél ki a masszából kanállal és a tenyereid között lapítsd ki vagy a tepsiben egy kanállal vagy pohár segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá