Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes keksz recept

Zabpelyhes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zabpehely
    • 20 dkg tönkölybúza liszt
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 6 g sütőpor
    • 10 dkg vörösáfonya
    • 10 dkg dió
    • 15 dkg alma reszelve
    • 1 tk fahéj
    • 1 tk szerecsendió
    • 1 tk kardamon
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és azokat is belekeverjük.

    A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén az almát is, majd összeforgatjuk.

    Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra evőkanállal kis halmokat rakosgatunk a masszából.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá