Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás keksz recept

Almás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 465 g héj nélküli, tisztított, reszelt alma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 g zabpehely őrölve vagy zabpehelyliszt
    • 100 g teljes kiőrlésű liszt
    • 2 csipet fahéj

    Elkészítése:

    A reszelt almához adunk két csipet fahéjat és alaposan elkeverjük. Ezután ráütünk egy darab tojást, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt zabpelyhet és kézzel átgyúrjuk.

    Egy könnyű, nem túlzottan ragadós masszát kell kapnunk.

    A sütőt előmelegítjük 180°C fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és egy konyhamérleget. A mérleg, és egy evőkanál segítségével 28 g-os adagokat mérünk ki, majd kézzel korong alakúra formázzuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

    Addig sütöttem, amíg el nem kezdett barnulni a széle. Így egyenként 6 g szénhidrát tartalmú kekszeket kapunk.

    Tipp:

    Szándékosan nem tettem bele cukrot, sem mesterséges édesítőszert. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá