Almás keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 465 g héj nélküli, tisztított, reszelt alma
  • 1 tojás
  • 70 g zabpehely őrölve vagy zabpehelyliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 csipet fahéj

Elkészítése:

A reszelt almához adunk két csipet fahéjat és alaposan elkeverjük. Ezután ráütünk egy darab tojást, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt zabpelyhet és kézzel átgyúrjuk.

Egy könnyű, nem túlzottan ragadós masszát kell kapnunk.

A sütőt előmelegítjük 180°C fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és egy konyhamérleget. A mérleg, és egy evőkanál segítségével 28 g-os adagokat mérünk ki, majd kézzel korong alakúra formázzuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

Addig sütöttem, amíg el nem kezdett barnulni a széle. Így egyenként 6 g szénhidrát tartalmú kekszeket kapunk.

Tipp:

Szándékosan nem tettem bele cukrot, sem mesterséges édesítőszert. :)