Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors almás mézeskalács sütemény recept

Gyors almás mézeskalács sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:

    • 300 g rétesliszt
    • 200 g kristálycukor
    • 3 ek kakaópor
    • 100 ml étolaj
    • 100 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 alma
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az étolajat, a tejet, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük.

    Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha szép almákat találtunk, akkor héjastól is lereszelhetjük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk és kilisztezzük a 23*30 cm-es tepsit.

    Az almát hozzákeverjük a masszához, hozzáadjuk a szódabikarbónát is és mindent alaposan elkeverünk.

    A masszát beleöntjük a tepsibe és hablapáttal elsimítjuk.

    Kb 30 percig sütjük és a kávéhoz tálalhatjuk. Tetejére étolajjal elkevert csokit önthetünk vagy csak megszórhatjuk porcukorral.

    Tipp:

    Ha lapos lett a süti, mert nagy tepsiben sült, akkor kenjük meg csipkebogyólekvárral vagy sárgabaracklekvárral, vágjuk fel kockákra és kettőt egymásra téve, a lekváros felükkel, mártsuk meg csokiban minden oldalát. Tegyük száradni őket egy sütőpapírra. Tálalásig hűtőben tárolhatjuk a csokiba mártott szeleteket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá