Gyors almás mézeskalács sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyors almás mézeskalács sütemény

Hozzávalók egy 23*30 cm-es tepsihez:

  • 300 g rétesliszt
  • 200 g kristálycukor
  • 3 ek kakaópor
  • 100 ml étolaj
  • 100 ml tej
  • 2 tojás
  • 3 alma
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az étolajat, a tejet, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük.

Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha szép almákat találtunk, akkor héjastól is lereszelhetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk és kilisztezzük a 23*30 cm-es tepsit.

Az almát hozzákeverjük a masszához, hozzáadjuk a szódabikarbónát is és mindent alaposan elkeverünk.

A masszát beleöntjük a tepsibe és hablapáttal elsimítjuk.

Kb 30 percig sütjük és a kávéhoz tálalhatjuk. Tetejére étolajjal elkevert csokit önthetünk vagy csak megszórhatjuk porcukorral.

Tipp:

Ha lapos lett a süti, mert nagy tepsiben sült, akkor kenjük meg csipkebogyólekvárral vagy sárgabaracklekvárral, vágjuk fel kockákra és kettőt egymásra téve, a lekváros felükkel, mártsuk meg csokiban minden oldalát. Tegyük száradni őket egy sütőpapírra. Tálalásig hűtőben tárolhatjuk a csokiba mártott szeleteket.