Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabliszt vagy teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg dió apróra vágva
  • 10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)
  • 1 tk sütőpor
  • fahéj
  • őrölt kardamom
  • gyömbérpor
  • víz

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formázható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós (kb 1 dl vízre lesz szükséged).

A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és használj kanalat a lapításhoz

180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.

Tipp:

Imádok kekszet sütni. Nagyon sokféle keksz receptet találahtsz a blogon. Ez a recept gyorsan elékszíthető, mert még nyújtani, szaggatni se kell.