Kókuszkrémes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb 3 dl tej
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4,5 evőkanál liszt
- 2,5 teáskanál vaníliakivonat
- 7,5 evőkanál porcukor
- 7,5 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Krémes töltelék elkészítése:
Első lépésként készítsük el a kókuszos krémet, mert annak hűlnie kell. Egy tálban keverjük simára a lisztet a tejjel, majd adjuk hozzá a kókuszreszelék felét. Folyamatos keverés közben főzzük sűrűre. Amint kihűlt, ízesítsük vaníliával és cukorral, majd dolgozzuk el benne a vajat és az többi kókuszreszeléket.
Tészta előkészítése:
Egy tálban gyúrjuk össze a tészta összetevőit, annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen a massza. Osszuk kettő egyenlő részre. Egy enyhén porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki mindkét részt 20*30 cm-es méretűre.
Rétegezés:
Egy tepsibe helyezzük az első tésztalapot. Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tegyük rá a következő tésztalapot. A maradék krémet kenjük rá, majd vonjuk be a csokimázzal.
Csokoládémáz:
Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét az olajjal, majd kenjük meg vele a sütemény tetejét.
Helyezzük a desszertet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a máz megdermedjen. Miután kellőképpen lehűlt, vágjuk kisebb kockákra és tálaljuk.