Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Érsek szelet recept

Érsek szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tej

    A töltelékhez:

    • 50 dkg alma
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • fél üveg ribizlilekvár helyettesíthető bármilyen lekvárral, fő, hogy savanykás legyen)

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze és félórára tegyük a hűtőbe.

    Osszuk a tésztát három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra.

    Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával és szórjuk meg őrőlt fahéjjal. Tegyük rá a következő kinyújtott tésztát, majd kenjük meg lekvárral és tegyük rá az utolsó kinyújtott lapot.

    Végül kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített, 180 fokos sütőben süssük pirosra.

    Miután kihűlt szeleteljük fel és porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá