Érsek szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • fél üveg ribizlilekvár helyettesíthető bármilyen lekvárral, fő, hogy savanykás legyen)

A tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • porcukor

Elkészítése:

A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze és félórára tegyük a hűtőbe.

Osszuk a tésztát három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával és szórjuk meg őrőlt fahéjjal. Tegyük rá a következő kinyújtott tésztát, majd kenjük meg lekvárral és tegyük rá az utolsó kinyújtott lapot.

Végül kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített, 180 fokos sütőben süssük pirosra.

Miután kihűlt szeleteljük fel és porcukorral megszórva kínáljuk.