Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karantén szelet recept

Karantén szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg puha vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg finomliszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Krém:

    • 3 csomag vanília ízű pudingpor
    • 8 csapott evőkanál cukor(ízlés szerint)
    • 9 dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Almatöltelék:

    • 10 közepes méretű alma
    • cukor ízlés szerint
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a lekenéshez

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ha savanyúnak érezzük, akkor cukrot adunk hozzá és félretesszük.

    A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzünk. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.

    A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük. A sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.

    A tésztát kb 60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretüre nyújtjuk, majd papírostól a tepsibe átemeljük.

    A tésztát megszórjuk keksz vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a pudinghoz keverjük. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.

    A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Tojássárgájával lekenjük a rudakat és 180°C-os előmelegített sűtőben 40 perc alatt megsütjük.

    30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább. Ha megsült, akkor kihütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá