Karantén szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg puha vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 csapott evőkanál cukor(ízlés szerint)
- 9 dl tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Almatöltelék:
- 10 közepes méretű alma
- cukor ízlés szerint
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a lekenéshez
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ha savanyúnak érezzük, akkor cukrot adunk hozzá és félretesszük.
A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzünk. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.
A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük. A sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.
A tésztát kb 60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretüre nyújtjuk, majd papírostól a tepsibe átemeljük.
A tésztát megszórjuk keksz vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a pudinghoz keverjük. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.
A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Tojássárgájával lekenjük a rudakat és 180°C-os előmelegített sűtőben 40 perc alatt megsütjük.
30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább. Ha megsült, akkor kihütjük.