Karantén szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 50 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém:

  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 8 csapott evőkanál cukor(ízlés szerint)
  • 9 dl tej
  • 6 tojásfehérje

Almatöltelék:

  • 10 közepes méretű alma
  • cukor ízlés szerint
  • 1 tojássárgája a lekenéshez

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ha savanyúnak érezzük, akkor cukrot adunk hozzá és félretesszük.

A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzünk. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.

A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük. A sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.

A tésztát kb 60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretüre nyújtjuk, majd papírostól a tepsibe átemeljük.

A tésztát megszórjuk keksz vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a pudinghoz keverjük. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.

A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Tojássárgájával lekenjük a rudakat és 180°C-os előmelegített sűtőben 40 perc alatt megsütjük.

30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább. Ha megsült, akkor kihütjük.