Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós szelet recept

Túrós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szükség esetén 2 ek tejföl az összeállításhoz

    Töltelékhez:

    • 40 dkg tehéntúró
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalói összegyúrjuk.

    Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük.

    Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.

    A tojássárgákat a túróval, citromhéjjal, a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot. Utoljára keverjük hozzá a mazsolát.

    A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

    A tésztát elfelezzük. Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük. A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és a másik tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük.

    190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá