Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalói összegyúrjuk.
Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.
A tojássárgákat a túróval, citromhéjjal, a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot. Utoljára keverjük hozzá a mazsolát.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát elfelezzük. Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük. A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és a másik tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.